Морски таксита свързват Бургас с пет пристана

Морски таксита свързват Бургас с пет пристана - E-Burgas.com

Частни и общински корабчета ще плават до Крайморие,  Сарафово, Ченгене Скеле и острова

Хидробуси ще свързват пристанището в Бургас с още пет пристана - тези в Крайморие, Сарафово, Ченгене Скеле и острова. Очаква се новата услуга да бъде въведена още от следващото лято, като тя ще бъде предлагана както от общински, така и от частни плавателни съдове. Това заяви днес кметът на Бургас Димитър Николов по време на посещението на транспортния министър Росен Желязков в Бургас. 

За целта община Бургас се нуждае от съдействието на Министерството на транспортна и морска администрация, откъдето да опростят процедурите и изискванията за сертификат за вътрешни плавания, които в момента са много тежки.

Идеята е корабчетата да возят не само туристи, но и граждани, които искат по-лесно и бързо да стигнат до някоя дестинация. Крайморие например е само на няколко минути плаване, а пътуващите ще могат да избегнат задръстванията през лятото. 

Междувременно от община Бургас скоро ще закупят и ново корабче, което обаче ще бъде много по-бързо от катамарана "Анастасия". Новият плавателен съд, ще изпълнява курсове именно по въпросните пет дестинации. 

В последствие към новите пристани могат да се добавят тези в други морски градове в Бургаския залив - Поморие, Созопол, Черноморец и Несебър. 

 

Коментари

Още от последните новини