Митничари откриха близо половин милион лева в турски камион на Капитан Андреево

Митничари откриха близо половин милион лева в турски камион на Капитан Андреево - E-Burgas.com

Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирана валута с левовата равностойност  459 522 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

Вчера на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ без товар от Германия за Турция през България. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за проверка с рентген, при която са установени подозрителни плътности в товарното помещение. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в кухините на две от гредите за прикрепване на товара укрити 14 пакета с банкноти от различен номинал, обвити в прозрачно фолио. Общата сума на недекларираните пари е 234 950 евро с левова равностойност  459 522 лева.

Обвиняемият А.А. –турски граждани е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура -Хасково- Териториално отделение -Свиленград.

Коментари

Още от последните новини