Митничари от Малко Търново задържаха контрабандни ветеринарни лекарства

Митничари от Малко Търново задържаха контрабандни ветеринарни лекарства  - E-Burgas.com

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) задържаха на Митнически пункт Малко Търново 240 опаковки контрабандни лекарства за ветеринарна употреба. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Недекларираните лекарствени средства са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция късно през нощта на 03.11.2019 г. микробус, управляван от български гражданин. Шофьорът и всички петима пътници в микробуса са заявили, че не внасят нищо за деклариране, но при последвалата митническа проверка, митническите служители откриват между багажа на пътниците четири кашона, съдържащи общо 240 фабрични опаковки с три различни вида лекарствени препарати за ветеринаринарномедицинска употреба. Върху всички опаковки има обозначения, че са предназначени за лечение на птици.

Установено е, че лекарствените препарати са собственост на шофьора на микробуса – български гражданин. Срещу него  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Това е трети случай на задържани контрабандни лекарствени средства на МП Малко Търново през последните дни. Други 13 опаковки с инжекционни системи – писалки с хормон на растежа „Genotropin“ са открити в багажа на влизащи в страната двама пътници, при съвместни проверки на митническите и гранични служители на пункта през месец октомври.

В първия случай, 7 опаковки „Genotropin“ са били укрити в найлонова торба, поставена  вътре в кутия с прах за пране в багажа на турски гражданин, пътуващ с автобус. Други 6 опаковки „Genotropin“ са открити на дъното на чанта с хранителни продукти на полски гражданин, пътуващ с лек автомобил. Контрабандните лекарствени средства са иззети. Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.

Коментари

Още от последните новини