Мисията изпълнена! Социалният център в Бургас се сдоби с нова технология чрез кампанията с капачки

Мисията изпълнена! Социалният център в Бургас се сдоби с нова технология чрез кампанията с капачки - E-Burgas.com

След година и половина упорито и дейно участие в кампанията със събиране на пластмасови капачки, сдружението „Социален център  Бургас“, успешно финализира мисията си и се сдоби с нова специфична технология, в помощ на децата с увреждания.

Екранната мишка, наред със специфичния софтуер и лицензи вече са в употреба в Социалния център и ръководството, заедно с партньорите си го показаха пред децата и медиите. Чрез него едно дете със ДЦП, например, ще има възможност да се адаптира по-бързо и ефективно към заобикалящата го среда.

„Подобни технологии за алтернативна допълваща комуникация се използват в държави като Швеция, Норвегия, Израел, Полша много отдавна. Използвайки тези устройства, хората с увреждания по-лесно успяват да се впишат в околния свят, да комуникират, да се образоват, а също и да пишат книги“, сподели председателят на сдружението Марионела Стоянова.

В кампанията се включиха много физически лица и организации, благодарение на на които успяха да бъдат събрани 3728 лв., с които е закупено устройството.

Галерия
Коментари

Още от последните новини