Министър Маринов: На Росенец МВР спаси етническия мир в България

Министър Маринов: На Росенец МВР спаси етническия мир в България - E-Burgas.com

Бившият вътрешен министър Младен Маринов коментира в студиото на БТВ, че полицията си е свършила перфектно работата в Росенец.

"Полицаите, които бяха изпратени край морския сарай на Ахмед Доган, са си свършили добре работата, защото не са допуснали сблъсък между протестиращите срещу правителството и дошлите с автобуси привърженици на ДПС. Ако бяхме допуснали тези две групи да се сблъскат, щеше да има много сериозни последици не само за обществения ред, но и за етническия мир в страната, каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият вътрешен министър Младен Маринов. 

Не смятам, че полицията допусна грешка, добави той.

„Бойко Борисов ми беше поискал оставката, защото имаше много силно напрежение. Големи бяха атаките срещу правителството. Министърът е политическа фигура и трябва да може да поема отговорност. Поех я, за да не се прехвърля напрежението върху цялото правителство“, заяви Маринов. 

„Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността“, добави той.

„След близо 30 години служба за обществото имах нужда да остана сам със себе си и със семейството си. Известно време бях вкъщи, за да преосмисля някои неща. Имах възможност и да си преброя приятелите. Тези, които винаги са ме подкрепяли, останаха с мен“, зави бившият министър. 

„Получих много обаждания от колеги, от мои съученици, а след това се сблъсках с коронавируса. Разбрах колко непредвидимо и коварно е това заболяване. Може днес да ти няма нищо, но нещата да се влошат много бързо“, сподели той.

Маринов ще води листата на ГЕРБ за парламентарните избори в Софийска област.

„Бойко Борисов ми кажа, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура в процес, когато се даваха предложения за листите. Проведохме с него разговор. Обмислих нещата. Смятам, че на тази възраст, на която съм и с опита, който имам, това е добра възможност да продължа да бъда полезен на системата за сигурност, на колегите, защото знам техните проблеми“, каза още той.

Коментари