Мъжът, катастрофирал в бургаския затвор, бил криминално проявен и без книжка

Мъжът, катастрофирал в бургаския затвор, бил криминално проявен и без книжка - E-Burgas.com

Джип със софийска регистрация се заби в двора на затвора в Бургас. След гонка с полицията автомобилът е разбил единия от порталите на затвора, водещ съм следствения арест.

Двамата мъже, пътували в колата, са  криминално проявени и са от Ямбол. Те объркали пресечката, по която да избягат от патрулните автомобили. След като били арестувани се установило, че 31-годишният мъж, управляващ джипа, е неправоспособен. Той има криминални регистрации за кражби, нанасяне на телесни повреди и притежание на наркотични вещества. Водачът на джипа никога не е имал шофьорска книжка. Спътникът му в миналото е хващан да управлява кола след употреба на наркотични вещества, обясни инспектор Петко Ружев от "Охранителна полиция" в Първо РУ при ОДМВР Бургас.

Малко след 16 часа в сряда е получен сигнал, че агресивен мъж в неадекватно състояние се опитал да се саморазправи със служител на бензиностанция. Полицейски патрул отива на място, но мъжете бягат, като по пътя удрят три коли. Следва гонка. След като минава през 2 метални врати на следствения арест, двамата мъже са задържани. Преди това обаче единият от тях изхвърлил пакет със суха тревна маса, обясни инспектор Петко Ружев от "Охранителна полиция" в Първо РУ при ОДМВР - Бургас.

Направени са тестове за алкохол и наркотици. И при двамата мъже те са отрицателни, въпреки, по думите на полицаите, неадекватното им поведение. Те са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. 

Коментари

Още от последните новини