Лишена ли е старата част на Бургас от градски транспорт?

Лишена ли е старата част на Бургас от градски транспорт?  - E-Burgas.com

Автобусът подминава цели 10 пресечки по булевард "Демокрация", бургазлии искат спирка до Турското консултсво

Голяма част от стария Бургас е лишена от ползаване на градски транспорт. Това твърди бургазлийката Султана Райкова, която е писала писмо до Общински съвет - Бургас с молба за откриване на нова автобусна спирка в центъра на града. 

Предложението място е по бул. "Демокрация" до Турското консулство и Морската градина. Султана Райкова припомня, че автобусът преминава цели 10 пресечки между кръстовището на бул. "Демокрация" и ул. "Гурко" без спирка. Това са "Хан.Аспарух".  "Св.св.Кирил и Методи", "Средна Гора", "Рилска", "Екзарх Йосиф", "Петко Каравелов", "Войнишка". "Пейо Яворов" и "Алеко Богориди". След ул.Богориди има голям квартал който е разделен от ул.Цар Симеон I и чак тогава следва спирка на ул.Морска.

"Както ние, които живеем на тези улици, така и нашите близки сме затруднени да се придвижваме и сме лишени от знакови за Бургас места. Предлагам мястото на спирката да е пешеходната пътека межди Турското консулство и Морската градина. В двете посоки има широки платана , зелената площ между тях е Зм. и е по-средата на затворените улици." пише Султана Райкова в обръщението си. Към писмото има приложена подписка от бургазлии, живеещи в центъра на града. 

 

Коментари

Още от последните новини