Лидерът Нефтохимик прегази Левски в препълнената зала Младост

Лидерът Нефтохимик прегази Левски в препълнената зала Младост - E-Burgas.com

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) победиха като домакини Левски София с 3:0 (25:20, 25:20, 25:16 ) в мач от осемнадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в бургаската зала „Младост“.

С това шампионите записаха 16-ти успех в първенството, като с две загуби и 47 точки продължават да оглавяват класирането в елита. След победата над Арда, прекият им конкурент Хебър е втори с петнадесет победи и три загуби. Представителите на „сините“ отбелязаха девето поражение, като с девет победи и 24 точки заемат седмо място в таблицата.

Състезателите на Бургас имаха водеща роля и в трите части на мача. Левскарите се опитаха да дадат отпор на домакините, като на моменти имаше равностойна игра, но това им се получаваше до средата на първите два гейма, след което бургазлии се откъсваха и правеха разлика. В третата част след равенството 8:8, волейболистите на Нефтохимик направиха солидна преднин, а това пречупи гостите. Нефтохимик затвори гейма като остави съперника на едва 16 точки и записа чиста победа.

Рееализатор за Нефтохимик беше Мирослав Градинаров с 15 точки (2 блока, 1 ас и 57% ефективност в атака) за победата. Капитанът Николай Николов и Георги Петров пък добавиха по 9 точки за успеха.

За "сините" Трифон Лапков се отчете с 14 точки (48% ефективност в атака). 

Разпределителят на бургазлии Добромир Димитров бе избран за най-полезен състеател (MVP) в мача. 

Източник: BGvolleyball.com

Коментари

Още от последните новини