Лидерът на Югоизток Нефтохимик с поредна победа, бургазлии все по-близо до Б група

Лидерът на Югоизток Нефтохимик с поредна победа, бургазлии все по-близо до Б група - E-Burgas.com

Трета поредна победа извоюва Нефтохимик от подновяването на първенството. Момчетата на старши-треньора Диян Петков спечелиха с 1:0 гостуването си на Атлетик /Куклен/, в XX кръг на Югоизточната Трета лига. Бургаския тим запазва позицията си на едноличен лидер в класирането и уверено продължава към главната цел – промоция за Втора лига.

Лошият терен в Куклен повлия на качеството на играта и не позволи изразени голови ситуации и пред двете врати. През първата част битката се водеше главно в центъра и на полувремето отборите се оттеглиха при нулево равенство. При спряла игра, вратарят на „шейховете“ Ферди Мюмюнов получи червен картон, заради пререкание с публиката. Втората част гостите започнаха с човек по-малко, но въпреки това излязоха по-мотивирани на терена и показаха характер. Мястото на Мюмюнов на вратата зае Мартин Шейтанов, а от игра излезе Мирослав Радев.

В 66-та мина Цветан Филипов, от дузпа, донесе трите точки на Нефтохимик. До наказателния удар се стигна след нарушение срещу Боримир Карамфилов в наказателното поле. След гола, заради численото превъзходство на домакините, „шейховете“ се прибраха в своята половина. Десет минути по-късно пред тима от Куклен се откри добра възможност за гол, но перфектната намеса на Мартин Шейтанов предотврати изравняване на резултата. След добро центриране, нападател на Атлетик се озова на удобна  позиция, сам срещу младият страж на Нефтохимик, но той майсторски се справи с трудния изстрел.

В следващия кръг Нефтохимик е домакин на Карнобат. Регионалното дерби е в събота /16 март/, от 15:00 ч., на стадион Лазур.

Коментари

Още от последните новини