КЗП: Пазарувайте по списък и не се бавете в магазина

КЗП: Пазарувайте по списък и не се бавете в магазина  - E-Burgas.com
healthline.com

Дори да има изчерпване на количествата, зареждането е динамично и няма проблем

Председателят на Комисията за защита на потребителя Димитър Маргаритов разкри, че няма сигнали за липсващи хранителни продукти в магазините.

"Дори някъде да има кратковременно изчерпване на количествата в отделни търговски обекти, зареждането е динамично и няма такъв проблем. Също така сравнително малко са и оплакванията за завишени цени на продукти от първа необходимост в голям размер. Има такива единични случаи, ние ги проверяваме. Има нелоялни търговски практики, например залепяне на етикет от друга стока върху стока, която е по-евтина. В случая ставаше въпрос за кашкавал. Имаше случай, в който дезинфектантът не беше обозначен с цена, което означава, че по своеволие на търговеца може да го продава на каквато цена реши. Но това са отделни случаи, те ще бъдат санкционирани", каза той в предаването "Плюс Минус" по "Нова телевизия".

"Съветвам ви да запазим спокойствие. Да пазарим от предварително приготвен списък, за да не се задържаме прекалено време в магазините и лека полека да очакваме да се нормализира ситуацията", завърши той.

Коментари

Още от последните новини