Краткотрайни валежи с риск от градушка

Краткотрайни валежи с риск от градушка - E-Burgas.com

Динамичен студен фронт ще премине над страната от северозапад на югоизток и ще оформи сравнително по-хладно време днес предаде "Нова". Температурите в ранния следобед – между 24 и 29 градуса – с няколко градуса под стойностите в понеделник. Понижението е главно заради западния вятър, който следобед ще е особено силен в Северна България.

Валежите няма да са повсеместни, а локални с краткотрайни интензивни фази – предимно в планините и предпланинските райони. Тук-там по преминаването на фронта около и след обяд ще има условия за купесто-дъждовна облачност с гръмотевична активност и риск от градушка. Голяма част от периферията на страната ще остане без валеж.

Четвъртък, петък и събота – втора, още по-мощна гореща вълна с летни следобедни температури. На някои места термометрите в петък ще показват над 35 градуса. В края на тази и началото на другата седмица над страната ще премине още един студен фронт, който отново ще усили вятъра, ще понижи дневните температури до около 25-26 градуса и ще създаде условия за валежи с гръмотевици и риск от градушка - на този етап с по-голяма вероятност в северната половина на страната.

Свързани статии
До края на септември остава слънчево и топло Хладно и дъждовно остава по морето
Тагове
времето
Коментари

Още от последните новини