Красимир Вълчев: Всички 2400 училища в страната са готови за новата учебна година

Красимир Вълчев: Всички 2400 училища в страната са готови за новата учебна година - E-Burgas.com

В цялата страна днес започва новата учебна година. Приблизително 59 000 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път, миналата година първолаците бяха близо 60 000 в знак, че се запазва негативната тенденция от последните няколко години за намаляване на броя на започващите училище.

Заради кризата с коронавируса в по-големите училища ще има тържества единствено за учениците в първи, пети и осми клас, а останалите ще бъдат посрещнати с в класните стаи, информира БНР.

Мерене на телесна температура, премахване на кабинетната система на обучение, разделителни линии в коридорите, дистанция, дезинфекция, повече часове на открито, проветряване на помещенията, изолатори за учениците с вирусни симптоми, носене на маски във всички закрити помещения  и пожелание в класната стая, влизане през различни входове, екшън планове на училищата за превключване към обучение в електронна среда, стъпаловидно започване на часовете, разминаване на междучасията - това са само някои от мерките, които ще са в сила в българските училища през тази година в условията на пандемия от Covid-19.

Според просветния министър Красимир Вълчев всички 2400 учебни заведения в страната са готови за старта на учебната година.

Свързани статии
Денков: Не обсъждаме удължаване на учебната година Обмислят учебната година да започва от 5 септември Община Несебър ще ремонтира старо училище Спортното отличи най-добрите си атлети за 2021(Снимки) МОН още не е решило ще се удължава ли учебната година Обмислят учебната година да започва от първия понеделник на септември Столично училище се превърна в огнище на ковид Едва 30% от учителите са имунизирани, малко над 20% са преболедували ковид По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали В Несебър готови за старта на новата учебна година
Тагове
учебна година красимир вълчев училище
Коментари

Още от последните новини