Красимир Вълчев: Всички 2400 училища в страната са готови за новата учебна година

Красимир Вълчев: Всички 2400 училища в страната са готови за новата учебна година - E-Burgas.com

В цялата страна днес започва новата учебна година. Приблизително 59 000 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път, миналата година първолаците бяха близо 60 000 в знак, че се запазва негативната тенденция от последните няколко години за намаляване на броя на започващите училище.

Заради кризата с коронавируса в по-големите училища ще има тържества единствено за учениците в първи, пети и осми клас, а останалите ще бъдат посрещнати с в класните стаи, информира БНР.

Мерене на телесна температура, премахване на кабинетната система на обучение, разделителни линии в коридорите, дистанция, дезинфекция, повече часове на открито, проветряване на помещенията, изолатори за учениците с вирусни симптоми, носене на маски във всички закрити помещения  и пожелание в класната стая, влизане през различни входове, екшън планове на училищата за превключване към обучение в електронна среда, стъпаловидно започване на часовете, разминаване на междучасията - това са само някои от мерките, които ще са в сила в българските училища през тази година в условията на пандемия от Covid-19.

Според просветния министър Красимир Вълчев всички 2400 учебни заведения в страната са готови за старта на учебната година.

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици МОН въвежда временни противоепидемични мерки в училищата и градините Учебната година започва без маски и тестове 4 146 училища и детски градини чакат учебната година у нас Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Община Бургас търси да назначи училищни лекари
Тагове
учебна година красимир вълчев училище
Коментари

Още от последните новини