Кръпките по "Александровска" са само временни, чака се цялостния ремонт

Кръпките по

Участъкът от площад "Тройката" до Централната автобусна спирка ще бъде напълно обновен през следващия мандат

Кърпежите на дупките по главна ул. "Алексанровска" в Бургас са само временно решение с цел подобряване на настилката преди зимата. Проектът за цялостно обновяване на ларгото от площад "Тройката" до Централната автобусна спирка все още е на дневен ред, но ще бъде изпълнен през следващия мандат. Това заявиха от общината за e-Burgas.com, след като през последните дни в редакцията ни постъпиха няколко питания от граждани защо по настилката се правят кърпежи и означава ли това, че мащабното обновяване за отлага. 

Ремонтът се явява трети етап от реконструкцията на цялата пешеходна улица.  Изготвеният проект предвижда изпълнението на модерна настилка с внасяне на естествен камък. По улицата ще бъде монтирано ново осветление и видеонаблюдение. Ще бъдат оформени кътове за отдих. В проекта са заложени места за поставяне на арт пластики за обогатяване на градския екстериор и нова растителност, съобразена с новия облик на улицата. 

С реализирането на третия етап от реконструкцията на „Александровска“ до голяма степен ще се реши и проблемът с птиците в тази част на улицата. 
 

Галерия
Коментари