Колегите на д-р Георги Хубчев: Отиде си един титан на акушерството

Колегите на д-р Георги Хубчев: Отиде си един титан на акушерството - E-Burgas.com

"Отиде си един титан, един колос в акушерството". Това казаха колеги на починалия акушер-гинеколог проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария"  в Бургас, който бе с Ковид-19.

"Каквото и да кажем за него, е малко. Той беше голям човек, абсолютен професионалист, поливалентен акушер-гинеколог, помогнал на хиляди жени. Загубата за нас е огромна. Той беше огънят, който внасяше топлината в едно семейство. Абсолютен професионалист, баща за целия си екип беше, лекарите го обичаха, специализантите го обожаваха. Отиде си един уникален човек, титан, колос в акушерството", казаха те.

Колегите му разказаха и какво знаят за влошаването на състоянието на д-р Хубчев. "В четвъртък тръгвайки си е бил леко изморен, но го е отдал на умората от извършените операции. В петък това се е засилило, обадил се е в болницата, за да потърси помощ. В петък, събота и неделя той беше хоспитализиран в отделението. Направиха се необходимите изследвания, извърши се компютърен томограф на белите дробове, където се установиха възпаления. Направихме му тест за Ковид инфекция. Първият PCR тест беше отрицателен, но въпреки това ние почнахме лечение за Ковид инфекция. Нещата с часове прогресираха към влошаване на състоянието му. Опитани бяха всички методи. Това е поредният парадокс и обяснение и медицинска логика не смятам, че тук на този етап могат да бъдат намерени. Има пациенти в много по-тежко състояние и са на крака, а при него - сравнително здрав човек, който имаше единствено влошена стойност на кръвна захар, той никакви други оплаквания не е имал. Деен и физически здрав човек. Имаше още шест заразени колеги, за щастие те са относително стабилни, нямат някакви усложнения. Оправят се. Минаха си през карантина, дадоха отрицателни тестове и вече са на работа", обясниха колегите. 

Коментари

Още от последните новини