Коледни добавки към пенсиите, ама само за ваксинирани

Коледни добавки към пенсиите, ама само за ваксинирани - E-Burgas.com

Както всички знаем - през януари се очаква Омикрон да дойде у нас. За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Това заяви премиерът Кирил Петков на извънреден брифинг.

"Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул. Всеки пенсионер, който се ваксинира с три дози ще получи добавка от 75 лв. към пенсията си. Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави", допълни премиерът.


 

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Започна изплащането на пенсиите за декември От днес преизчисляват пенсиите, кои ще получат увеличение? Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден Изплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 март С над 7% ще вдигнат пенсиите до края на годината Над 690 хиляди пенсионери ще получат ковид добавка от 75 лв. днес Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите
Тагове
пенсии добавки
Коментари

Още от последните новини