Коледни добавки към пенсиите, ама само за ваксинирани

Коледни добавки към пенсиите, ама само за ваксинирани - E-Burgas.com

Както всички знаем - през януари се очаква Омикрон да дойде у нас. За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Това заяви премиерът Кирил Петков на извънреден брифинг.

"Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул. Всеки пенсионер, който се ваксинира с три дози ще получи добавка от 75 лв. към пенсията си. Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави", допълни премиерът.


 

Свързани статии
Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден Изплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 март С над 7% ще вдигнат пенсиите до края на годината Над 690 хиляди пенсионери ще получат ковид добавка от 75 лв. днес Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Доплащат 50 лв. на над 4700 пенсионери през февруари Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари Започва изплащането на преизчислените пенсии и добавката от 60 лв.
Тагове
пенсии добавки
Коментари

Още от последните новини