Кои места в Европа си струва да разгледате?

Кои места в Европа си струва да разгледате? - E-Burgas.com

Изключително труден въпрос, за всички пътешественици, със страст към откриването на нови места. Истината е, че всяко кътче на Стария континент има своята ценност, различност, колорит и си струва да бъде посетено, усетено, вкусено. За да ви улесним при планирането на следващата ви почивка или дълъг уикенд – бягство от работа и ежедневието, събрахме няколко предложения, които си струва да разгледате и сбъднете.

Как най-лесно и удобно да планирате пътуването си?

За да си улесните неимоверно живота, достатъчно е да зададете желана дестинация или няколко дестинации в бързата и гъвкава търсачка на esky. Тя обединява голям избор предложения за пътуване и има интуитивен календар, позволяващ избор на най-евтините варианти. Много голям плюс е, че можете да търсите в няколко държави едновременно, пакет полети плюс нощувки за няколко дни. Реално, получавате директно почивка, която можете да си резервирате, като в нея влизат и билетите отиване-връщане, и престоят в съответното населено място. Можете да добавите и различни екстри като застраховка и други. А къде да отидете? Освен стандартните полети до Лондон, всичките му забележителности и летища, ето къде другаде си струва да се отбиете в Европа.

Перлите, които си струва да откриете

На първо място, това е Далмация. Разкошното крайбрежие на Хърватска има своя чар през всеки един сезон. В старинните градове като прочутия Дубровник, са снимани редица продукции, включително части от сериала „Игра на тронове“, спечелил почитатели в целия свят. Каменните улички, красивите градини, старините, хубавата кухня и езикът, много близък до българския, са сред причините да изберете Хърватска за своето следващо пътуване. Красива и благородна, с прозрачни чисти сини води и изобилие от острови и лодки, които можете да наемете, тя кани да проучите едно не толкова комерсиално кътче от Европа. В Сплит ви очаква Дворецът на Диоклециан, в Задар пък – прочутият морски орган – система от тръби, по която вълните на морето свирят, а в столицата Загреб има много интересни места като Музея на шоколада и Музея на разбитите сърца.

Полша, Унгария и Чехия

Красиви и живописни, тези три страни имат какво да предложат на всеки любопитен пътешественик. До Полша полетите предлагат да след много кратък полет да сте във Варшава, Краков, Познан, Вроцлав, Гданск. Всеки със своя колорит и забележителности, история и нощен живот. Краков примерно, си има замък и дракон – Смок Вавелски, който според легендата обитава замъка Вавел, който се издига в града. Пак там, се намира прочутата фабрика на Шиндлер, която днес е превърната в изключително впечатляващ музей. В близост са и лагерите Аушвиц (Освиенцим), които обаче не са за хора със слаби сърца. Обиколките с гид там са от няколко часа, с до няколко дни продължителност, като от втората възможност обикновено се възползват близки на загиналите там. В близост до Краков е разположена и солна мина Величка, която предлага да се гмурнете под земята и да откриете истинско царство, прилично на това на джуджетата от Властелина на пръстените. Не по-малко интересни са забележителностите в Будапеща, Унгария, където с фуникуляр се качвате по хълма до едноименния замък Буда и Рибарския бастион, а вечерта можете да отморите в някой от прочутите термални басейни. В златна Прага в Чехия пък, ви очаква Пражкият замък, сочен от Гинес за най-големият дворцов комплекс в света.

Големите шест държави, които привличат най-много гости

Ако искате да тръгнете по най-утъпканите пътеки, винаги можете да поемете към Франция, Германия, Австрия, Великобритания, Италия или Испания. Всяка от тях има своите чудни кътчета, световноизвестни забележителности, традиционна кухня, бурен нощен живот, културни събития, опции да се забавлявате, да откривате, да опитвате и опознавате. Преди да поемете към тях, разгледайте и съответните карти за туристи за града, който ще посетите. Става дума не за хартиени карти, като от едно време, по които да се ориентирате, а за пакет за туристи, включващ входни такси за посещения на определени обекти, намаления за ресторанти, круизи и други. Друго, което е добре да имате предвид, е да проверите, дали забележителностите, които искате да посетите в дадени държава и град, не почиват в деня, когато ще сте там. Почивен ден на много от тях е понеделник. Освен това, си направете предварително онлайн резервации за големите забележителности като Лувъра, Айфеловата кула, Сикстинската капела и т.н. Така, ще си спестите чакането. Същата опция можете да използвате и за парковете на Дисни в Париж, където си е цяла отделна вселена за откриване за цялото семейство. Резервациите на полети и нощувки, отново са повече от лесни с esky - резервирате примерно самолетни билети до германия плюс съответните нощувки и поемате на приключение.

Какво още да не пропускате?

От Белгия, Португалия и Ирландия, до Словакия, Малта и Скандинавието, Европа е изпъстрена с прекрасни места, всяко от което си струва да бъде посетено. А вие накъде ще поемете този път?

 

Коментари

Още от последните новини