Кино тур Бургас се завръща! Включете се в първата разходка още тази вечер

Кино тур Бургас се завръща! Включете се в първата разходка още тази вечер - E-Burgas.com

Посетителите ще се запознаят с интересни истории около известни български филми и ще научат историята на старите български киносалони

За втора поредна година Burgas Free Tour и Burgas International Film Fest ще предоставят възможността на гражданите и туристите на Бургас да се потопят в магията на киното. Обиколките започват днес и ще продължат през целия период на филмовия фестивал до 22 юли, всяка вечер от 18:30 на Часовника.

Burgas Free Tour е кауза! Организира се от група доброволци - ученици и студенти, чиято мисия е да покаже красотата на Бургас. Те провеждат безплатни туристически обиколки за гости и граждани на града. Заедно с Burgas International Film Fest бе направен и първият за Бургас „Кино тур“ през 2021. Обиколката беше ексклузивна и се провеждаше в рамките на филмовия фестивал.

"Обратната връзка на посетителите ни вдъхнови и тази година да продължим. Подготвили сме нов маршрут и сме подбрали много нова интересна информация. Общата ни мисия е да покажем Бургас, не само като обичана туристическа дестинация, но и като дом на велики български актьори и режисьори, както и снимачна площадка на любими филми" пишат организаторите. 

Турът се провежда от местни екскурзоводи, гидове, които носят в себе си атрактивността на самия град. Обиколката е за всеки, който иска да научи нещо ново. Нужни са само любознателност и добро настроение.

Обиколката тази година е с променен маршрут и информация. Започва от Часовника, след което продължава през ЖП гарата, Морска гара и завършва на Морско казино. В продължение на час и половина посетителите ще имат възможността да се запознаят с интересни истории около заснемането на познати на всички ни филми като „Опасен чар" и „Петя на моята Петя“, с историята на старите бургаски киносалони, както и да научат повече за известни бургазлии, прославили българското кино.

 

Коментари