KAT започва нова национална операция

KAT започва нова национална операция  - E-Burgas.com

Пътната полиция започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства.

Автомагистралите, първокласните и второкласните пътища са акцентът през почивните дни пиковите и часове. обясни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция:

"Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни и ще разположим допълнителни екипи, за да следят за превишена скорост употреба на алкохол, наркотични вещества. Извън тези часове на натоварен и засилен трафик контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства. В курортите към момента има т. нар. "зелен коридор" за тировете. Именно заради последните тежки пътни инциденти с тях е и активизирането на контрола от наша страна" .

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикендите проверките ще бъдат засилени, каза инспектор Крушарски и припомни глобите: "За алкохол, наркотични вещества започват от 500 и стигат до 1000 лв с лишаване от половин година до една година. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съответно съдът се произнася по наказанието."

Свързани статии
Арести за бургаски водачи, шофирали дрогирани Пешеходна обиколка показва на туристите Бургас отвисоко И днес очакваме ад на "Тракия" между София и Бургас Засилен трафик в страната и към границата с Гърция "Фестивалът на зелениката" се завръща, тази година ще бъде в село Заберново Ремонти на "Тракия" затрудняват влизането в столицата Състезател загина по време на рали край Благоевград Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки) Сапьори обезвредиха съмнителен куфар в центъра на Бургас Хиляди глоби при поредната акция "Скорост" в страната
Тагове
кат даи апи траФИК акция
Коментари

Още от последните новини