KAT започва нова национална операция

KAT започва нова национална операция  - E-Burgas.com

Пътната полиция започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства.

Автомагистралите, първокласните и второкласните пътища са акцентът през почивните дни пиковите и часове. обясни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция:

"Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни и ще разположим допълнителни екипи, за да следят за превишена скорост употреба на алкохол, наркотични вещества. Извън тези часове на натоварен и засилен трафик контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства. В курортите към момента има т. нар. "зелен коридор" за тировете. Именно заради последните тежки пътни инциденти с тях е и активизирането на контрола от наша страна" .

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикендите проверките ще бъдат засилени, каза инспектор Крушарски и припомни глобите: "За алкохол, наркотични вещества започват от 500 и стигат до 1000 лв с лишаване от половин година до една година. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съответно съдът се произнася по наказанието."

Свързани статии
Продължава акцията срещу наркодилърите в Бургаско НАП: Близо 6000 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 89 млн. лв. Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция Отново задържаха жени при акции срещу дилърите в Бургас АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната Затвориха Прохода на републиката за снегопочистване Хванаха дрогирана млада бургазлийка зад волана край училище в „Меден рудник“ АПИ предупреждава шофьорите за влошаване на времето Нова полицейска акция по пътищата в страната
Тагове
кат даи апи траФИК акция
Коментари

Още от последните новини