Кандидатите за ученически омбудсман надминаха очакванията на Тодор Стамболиев

Кандидатите за ученически омбудсман надминаха очакванията на Тодор Стамболиев - E-Burgas.com

Общо 13 екипа от 7 училища са подали документи за учнически омбудсман, с което надминаха очакванията на обществения посредник в община Бургас Тодор Стамболиев.

„Всички участници се представиха чудесно по време на събеседването. Бяхме поставени пред труден избор“, сподели омбудсмана, който бе и председател на Комисията по избор. С колегите си в нея Богдана Маринова – Директор, дирекция "Човешки ресурси" в Община Бургас, Станка Новакова – координатор на Асоциация Бургаски младежки детски парламент АБМДП – Бургас, Ангел Тодоров – председател на АБМДП – Бургас и Гергана Петрова – заместник-председател на АБМДП – Бургас цели два дни провеждаха беседи с кандидатите.

Първите три двойки, които достигнаха до финал бяха Василена Аргирова и Йоана Пеева от ППМГ „ Акад. Н. Обрешков“, с оценка от 5.78 , на второ и  трето място  се класираха съответно Натали Бонева и Константин Александров, ученици от Търговска гимназия с оценка от 5.76 и учениците Николай Петков и Бионсе Бутева от Английска езикова гимназия с оценка от 5.72.

В крайна сметка след проведеното тайно гласуване, комисията избра за младежки ученически омбудсман и негов заместник, учениците Василена Аргирова и Йоана Пеева, получили 3 от гласовете на комисията, представляващи 2/3 от необходимия кворум.

„Даваме старт на един нов глас, на едно ново начало за изразяване на  младежка ученическа гражданска позиция на територията на Община Бургас“, доволен е Тодор Стамболиев.  

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини