Камикадзето от Бургас взел имената на истински французин

Камикадзето от Бургас взел имената на истински французин - E-Burgas.com
Терористът камикадзе, който се взриви на летище "Бурагс" на 18 юли, носел трите имена на френски гражданин, който преди 5 години е бил в България. На намерената след атентата фалшива шофьорска книжка на атентатора той бил записан като Жак Фелип Мартен от Батън Руж, Луизиана. Според вътрешния министър министър Цветан Цветанов самоличността на терориста е засечена в Пловдив, където той пребивавал преди 5 години. По време на разследването станало ясно, че Жак Фелип Мартен е истински човек, френски гражданин, който обаче няма нищо общо с атентата, съобщи „Преса".
Според документа, издаден в щата Мичиган, САЩ, човекът се казвал Жак Фелип Мартен, роден на 5 декември 1987 година. Бил с кафяви очи, висок 5 стъпки и 9 инча, или 179 см. На книжката бил посочен адрес Батън Руж, столицата на щата Луизиана, ул. „Франция" 103.
Вицепремиерът Цветан Цветанов заяви, че шофьорската книжка е фалшива, а на адреса в Батън Руж се намира казино. Според министъра камикадзето най-вероятно е влязъл у нас през страна от ЕС. Засега обаче разследването на атентата от 18 юли е в задънена улица. Въпреки, че има ДНК и пръстови отпечатъци от камикадзето, няма яснота кой точно е извършителят на атентата.
Коментари