Как Фатме Хюсеин от влака София-Бургас стана герой

Как Фатме Хюсеин от влака София-Бургас стана герой  - E-Burgas.com

Кондукторката, спасила пътници в запаления снощи влак София-Бургас, е в болница. Първа помощ след инцидента са потърсили още началник влакът, както и един от машинистите, които са участвали в гасенето на пламналата машина с пожарогасители, съобщава bTV в свой репортаж. 

Два вагона от композицията на влака изгоряха, но инцидентът се размина без пострадали заради бързата реакция на железничарите. Кондукторка Фатме Хюсеин първа забелязала дима и след спирането на гара Коньово и е помогнала за евакуацията.За късмет на пътниците, пожарът пламнал на самата гара.Докато дойдат пожарникарите, кондукторката извежда на безопасно място всички пътници и заедно с машинистите и началник-влака започват да гасят с наличните пожарогасители пламналия влак. В гаснето са се включили и част от пътниците.   

Фатме Хюсеин едва вчера е потърсила лекарска помощ.

"Не се изплаших, просто трябваше да взема мерки – да мисля първо адекватно, да отстраним пътниците, да няма произшествие... Пламъците много бързо обзеха влака, тичах за пожарогасител от първите два вагона". 

Преди пожарната, дошла линейка. Фатме разказа, че е питала хората един по един дали им е лошо от дима. Изморени и притеснени, пътниците пристигнаха в Бургас с автобус след полунощ. Всички пътници са евакуирани преди вагоните да пламнат.

 

Коментари