Как да се мотивираме да спортуваме?!

Как да се мотивираме да спортуваме?! - E-Burgas.com
Да започнем от нещата, които са ни любими От Костадин Галчин - лицензиран фитнес инструктор fitness-5 За ползите от спорта всички сме наясно. Въпреки това не всички отделяме време за тренировки. Оправданията са всякакви - липса на време, умора от задълженията на работа, грижите покрай децата и много други. Най- важното в спорта е желанието, но не винаги то е достатъчно, за да започнем да се грижим за себе си. Как да се мотивираме да спортуваме - ето моите предложения, които биха могли да ви мотивират да спортувате:
  • Поговорете със свой близък, който спортува и разберете защо го прави. Отговорът не винаги ще ви задоволи, но важното е да разберете неговите подбуди да отделя ежедневно време за тренировка. Моята практика като професионален фитнес инструктор е показала, че най- често хората прибягват до залата заради проблеми с наднормено тегло, или за подобряване на общия тонус на организма. Има и редица други причини, но това са най- често изброяваните от моите клиенти.
  • Не винаги външният ни вид може да бъде задоволителен, когато се поглеждаме в огледалото. Аз също, не винаги се харесвам, и това ме мотивира да обръщам повече внимание на своята тренировка. Разбира се, плочките на корема и огромният бицепс не могат да бъдат единствената причина, поради която да спортуваме. Ако все пак сте от типа хора, които искат красиво и хармонично тяло трябва да положите нужните усилия и да сте готови да се препотите поне веднъж на ден, за да постигнете желаната визия.
  • Интензивният ритъм на живот в днешно време, стресът и нездравословните храни и напитки, които всички обичаме и си позволяваме- поне от време- на време, влошават начинът ни на живот. Все повече млади хора страдат от хипертонични заболявания, диабет, висок холестерол и други. Дори и най- известните кардиолози и водещи лекари съветват своите пациенти да отделят време за спорт, както и да имат правилна и здравословна диета. Спортът предпазва от редица заболявания и спомага за по- бързото възстановяване на организма. Още- укрепва мускулатурата, балансира хормоналните нива в организма, подобрява кръвообращението,лекува стреса, прави ни по- работоспособни и много други ползи. Според мен, спортът в съчетание с добре балансирана диета е лек за всичко.
  • Категоричен съм в твърдението си, че колективният спорт изгражда добри взаимоотношения. Какво по- хубаво от това, ако с половинката си намерите ново занимание /извън секса/, а именно да спортувате заедно. Освен това, можете да скрепите и някое позабравено приятелство по този начин. Бургас е морски град и освен плажните купони и припека на слънце за екзотичен загар, плажната алея е чудесно място за спорт. Кросът рано сутрин, или привечер е чудесна алтернатива за тези, които не обичат фитнес залите. Морската ни градина е оборудвана със всевъзможни фитнес уреди- възползвайте се от тях. Разбира се, в добра компания.
  • Ето още една идея, за тези от вас, които не са привърженици на индивидуалните занимания. Колективните тренировки по различни спортове са добра идея за да укрепим тялото си и да възвърнем тонус и самочувствие, също така създават и полезни контакти. В Бургас има много спортни клубове – волейбол, баскетбол, футбол, спортни танци, бойни изкуства, йога, спортна гимнастика и много, много други.
  • Много от вас, може би, разполагат с повече свободно време. Каква по- добра идея от това да го оползотворим със спорт и да бъдем полезни за себе си.
Никой не се е родил научен, и това правило важи за всяко ново начинание, с което се захванем. Вече отбелязахме основните неща, които биха ви мотивирали да спортувате. Както вече отбелязах, може да превърнете хобито си в любимо спортно занимание. Да променим нещо в живота си, и тази промяна да е спортуване, е едно от най- важните и смислени неща в живота. Ако имате въпроси към мен или желание да дискутираме определена тема, пишете ми на [email protected]  
Коментари

Още от последните новини