Как да избегнем капаните на Черния петък

Как да избегнем капаните на Черния петък - E-Burgas.com
dir.bg

„Черният петък” наближава. Мнозина вече зареждат кредитните карти, батериите на лаптопите и портфейлите, защото е време за пазаруване. IT експертът Христо Ласков съветва с какво трябва да внимаваме преди да се впуснем в масово харчене. 

„Това, за което трябва да внимаваме, не само около „Черния петък”, но и около коледните празници, е да не се хванем в капана на собственото си желание да намерим най-добрата оферта”, коментира Ласков в ефира на NOVA.

„Има една доста добре организирана кибериндустрия. Тя използва технологиите като средства за достигане до много повече хора и злоупотребява с очакванията за ниски цени. Тази индустрия ни експлоатира, като краде от нашите пари, информацията от кредитните ни карти и личните ни данни. Това са трите основни цели на киберпрестъпниците”, добави Ласков.

„Ще изброя няколко съвета за безопасно пазаруване онлайн. Винаги трябва да проверяваме сайта, от който купуваме, името му и неговата легитимност. Трябва да следим за ревюта – дали сайтът, който сме си избрали съществува в Интернет света”, посъветва IT експертът.

Коментари

Още от последните новини