Кабинетът предлага извънредно положение - затварят училища и детски градини

Кабинетът предлага извънредно положение - затварят училища и детски градини  - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Парламентът ще трябва да гласува затваряне на училища и детски градини, както и ограничаването на пътуванията до определени страни

Министерският съвет ще предложи на Народното събрание да гласува обявяването на извънредно положение. Това беше решено на заседание на МС, свикано късно тази вечер от премиера Бойко Борисов с участието на Оперативния щаб. Дотук се стигна, след като само заден доказаните случаи на коронавирус у нас нараснаха с 16 и стигнаха до 23. 

Обявяването на извънредно положение ще даде възможност, според премиера Борисов, да бъдат затваряни училища, детски градини, университети, игрални зали, спортни мероприятия, конференции.

„МВнР трябва всяка минута да им се актуализира сайтът за забрана за пътуване към други страни, а Министерство на здравеопазването – от кои държави не могат да влизат в България”, каза Борисов.

Предлага се още 5 000 лева глоба за неспазване на карантина.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини