5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?

5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?  - E-Burgas.com

Драстични глоби за тези, които не спазват карантината у нас предложи премиерът Бойко Борисов след заседанието на МС и щаба за коронавируса. 

"Далеч съм от мисълта да предлагаме затвор, както в някои държави. Някъде ги затварят за по 3 или 7 години. Предлагам обаче драстични глоби, от примерно 5000 лв. " заяви Борисов.

Според него всеки трябва да спазва дисциплина и отговорност, за да не заразява другите. В случай на нарушена карантина ще може да се намесва полицията и да задължи хората да се изолират. 

Деликатен е моментът с близките на починалите от коронавирус, тъй като те са под карантина и не могат да ги погребат. Поради тази причина те ще бъдат държани две седмици в камера, а погребението ще бъде извършено, след края на крантината. 

Свързани статии
292 новозаразени за последните 24 часа Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата страна Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи 15 души са новозаразени с коронавирус в региона, 105 в страната Пулмолог съветва: И на плажа спазвайте дистанция, вирусът не се влияе от жегата 81 са новите случаи на COVID-19 у нас Двама души са под карантина в Созопол Въпреки новите рекорди: Няма да затягаме мерките, вирусът бил по-слаб Почина заразеният турист от "Кайт къпминг Градина"
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини