5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?

5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?  - E-Burgas.com

Драстични глоби за тези, които не спазват карантината у нас предложи премиерът Бойко Борисов след заседанието на МС и щаба за коронавируса. 

"Далеч съм от мисълта да предлагаме затвор, както в някои държави. Някъде ги затварят за по 3 или 7 години. Предлагам обаче драстични глоби, от примерно 5000 лв. " заяви Борисов.

Според него всеки трябва да спазва дисциплина и отговорност, за да не заразява другите. В случай на нарушена карантина ще може да се намесва полицията и да задължи хората да се изолират. 

Деликатен е моментът с близките на починалите от коронавирус, тъй като те са под карантина и не могат да ги погребат. Поради тази причина те ще бъдат държани две седмици в камера, а погребението ще бъде извършено, след края на крантината. 

Свързани статии
552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали Четирима души починаха от ковид в Бургаско, само три са общините без нови случаи 65 са новозаразените в Бургас, 750 в страната 753 са новите случаи на ковид, 37 в област Бургас Седем души починаха от ковид в областта, ръст на заболелите в Приморско 107 са новозаразени с ковид в Бургас, 867 в страната Драстичен скок на новозаразените с коронавирус в Бургас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини