5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?

5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?  - E-Burgas.com

Драстични глоби за тези, които не спазват карантината у нас предложи премиерът Бойко Борисов след заседанието на МС и щаба за коронавируса. 

"Далеч съм от мисълта да предлагаме затвор, както в някои държави. Някъде ги затварят за по 3 или 7 години. Предлагам обаче драстични глоби, от примерно 5000 лв. " заяви Борисов.

Според него всеки трябва да спазва дисциплина и отговорност, за да не заразява другите. В случай на нарушена карантина ще може да се намесва полицията и да задължи хората да се изолират. 

Деликатен е моментът с близките на починалите от коронавирус, тъй като те са под карантина и не могат да ги погребат. Поради тази причина те ще бъдат държани две седмици в камера, а погребението ще бъде извършено, след края на крантината. 

Свързани статии
От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28 Нов рекорд от 350 хил. души заразени за 24 часа, ЕС договоря цветна карта за ограниченията за пътувания Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Дъждовният петък донесе 31 нови случая на коронавирус в Бургас Детска учителка от Русе лепна коронавирус
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини