5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?

5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?  - E-Burgas.com

Драстични глоби за тези, които не спазват карантината у нас предложи премиерът Бойко Борисов след заседанието на МС и щаба за коронавируса. 

"Далеч съм от мисълта да предлагаме затвор, както в някои държави. Някъде ги затварят за по 3 или 7 години. Предлагам обаче драстични глоби, от примерно 5000 лв. " заяви Борисов.

Според него всеки трябва да спазва дисциплина и отговорност, за да не заразява другите. В случай на нарушена карантина ще може да се намесва полицията и да задължи хората да се изолират. 

Деликатен е моментът с близките на починалите от коронавирус, тъй като те са под карантина и не могат да ги погребат. Поради тази причина те ще бъдат държани две седмици в камера, а погребението ще бъде извършено, след края на крантината. 

Свързани статии
Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас 910 новозаразени у нас, най-много в София и Бургас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини