5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?

5000 лв. глоба, ако не спазваш карантината?  - E-Burgas.com

Драстични глоби за тези, които не спазват карантината у нас предложи премиерът Бойко Борисов след заседанието на МС и щаба за коронавируса. 

"Далеч съм от мисълта да предлагаме затвор, както в някои държави. Някъде ги затварят за по 3 или 7 години. Предлагам обаче драстични глоби, от примерно 5000 лв. " заяви Борисов.

Според него всеки трябва да спазва дисциплина и отговорност, за да не заразява другите. В случай на нарушена карантина ще може да се намесва полицията и да задължи хората да се изолират. 

Деликатен е моментът с близките на починалите от коронавирус, тъй като те са под карантина и не могат да ги погребат. Поради тази причина те ще бъдат държани две седмици в камера, а погребението ще бъде извършено, след края на крантината. 

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини