Известните личности и техните колекции

Известните личности и техните колекции  - E-Burgas.com

За никого не е тайна, че известните личности получават големи хонорари за всяка своя изява. Но вероятно повечето хора се питат какво правят с тези пари и успяват ли някога да ги похарчат. Тук отговорите не са еднозначни, но наред със скъпи коли, имоти и дизайнерски тоалети, оказва се, че голяма част от звездите колекционират различни ценни предмети. Някои от тях са съвсем традиционни, други са по-скоро странни. Ако искате да разберете какво се крие в личната колекция на  Господарката на злото - Анджелина Джоли или на чаровния красавец Орландо Блум, тогава продължавайте да четете.

1. Том Ханкс и пишещите машини

Двукратният носител на Оскар - Том Ханкс е известен със страстта си към пишещите машини. Към момента колекцията му от надхвърля повече от 200 преносими пишещи машини и продължава да расте. Голяма част от тях са перфектно запазени и все още функциониращи. В различни интервюта, Том Ханкс многократно е споделял за тази своя колекционерска страст. Дори е създал специално мобилно приложение, което имитира усещането при писане на тези ретро изобретения. За съжаление те все по рядко влизат в употреба и са изместени от съвременните дигитални технологии.

2. Орландо Блум и часовниците

Оказва се, че звездата от сагата “Карибски пирати” също е намерил как да оползотвори хонорарите си. Той притежава скъпоструваща колекция от мъжки маркови часовници на една от най-известните швейцарски марки. Той не е споменавал публично за нея, но през 2009 г. къщата му бива ограбена от група хлапета, известни под името ‘The Bling Ring’. Оказва се, че въпреки крехката си възраст те са опитни крадци, които са отговорни за още дузина набези в къщи на известни личности като Парис Хилтън, Меган Фокс и др. След като са хванати, Орландо получава скъпоценната си колекция обратно. Слуховете твърдят, че този път актьорът се е погрижил да ги съхранява на още по-сигурно място.

3. Анджелина Джоли и ножовете

Анджелина определено е една от най-известните холивудски красавици. Нежната ѝ външност и аристократичната ѝ фигура обаче крият едно странно влечение. Преди няколко години, когато тя се развежда с тогавашния си съпруг - Били Боб Торнтън, става публично достояние, че актрисата притежава голяма колекция от ножове. Тази новина шокира широката общественост и повдига много въпроси. В тази връзка, Анджелина дава интервю, в което обяснява, че колекционира антични ножове, тъй като още от дете има интерес към древните култури. Също така, актрисата подчертава, че тя ги съхранява на безопасно място, така че децата ѝ да нямат достъп. С това скандалът отшумява, но славата на Анджелина като колекционер на страни предмети остава.

4. Леонардо ди Каприо и екшън фигурките

Ако беше тийнейджър една ли бихме се учудили, но 44-годишния Леонардо ди Каприо продължава да колекционира екшън фигури. В колекцията му могат да бъдат открити редки фигурки на герои от филми като “Междузвездни войни”, “2001: Космическа одисея”, “Планетата на маймуните” и др. И преди да сте го обвинили, че е незрял, ще ви споменем, че преди няколко години звездата от “Титаник” се раздели с голяма част от тази колекция, за да подкрепи благотворителна кауза.

5. Джони Деп и куклите Барби

За финал, ще Ви разкажем за още една странна звездна колекция. Карибският пират Джони Деп публично е признал, че събира кукли Барби. Той има всякакви разновидности от тези кукли от Барби булка до Барби, която прилича на Бионсе. Известно светско издание твърди, че Джони не крие колекцията само за себе си, но често споделя играчките с децата си.

Това бяха някои от най-интересните и странни предмети, които известните личности колекционират. А какво се крие във Вашата лична колекция?

 

Коментари

Още от последните новини