Изпращаме годината с по-малко престъпления в Бургас

Изпращаме годината с по-малко престъпления в Бургас - E-Burgas.com

634573887014188750Police_BGNES

В рамките на ОД на МВР Бургас отчитаме макар и малко занижение в броя на регистрираните престъпления, каза в интервю за Радио "Фокус" комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция. Коефициентът на престъпност за тази година е 1 714, докато през миналата е 1 877.

"Същевременно макар да има малко снижение в нивото на престъпността, се наблюдава почти същия обем разкрити престъпления, сравнение с предходната година. В Слънчев бряг са намалели грабежите и с над 20% джебчийските кражби. По думите на комисаря усилията на дирекцията са насочени към снижаване на битовата престъпност. Поради спецификата на ОД на МВР усилията са в две посоки – летен сезон с акцент Несебър, Созопол, Поморие, Царево и Приморско, и зимен сезон, където акцента е в малките населени места от вътрешността на региона, които са много на брой като Карнобат, Руен, Средец, Сунгурларе. В зависимост от тези две насоки работа се планира по различен начин през лятото и през зимата.

"Като цяло усилията ни бяха насочени към осигуряване на обществения ред през лятото по Черноморското крайбрежие. Слънчев бряг е най-големият ни курорт и за няколко месеца се превръща във витрина на страната и там са насочени най-много усилия. Постигнахме успехи там, защото от една страна се подобри административното обслужване на чужденците, които са потърпевши от престъпления или искащи административна услуга от РУ-Слънчев бряг", посочи Калоянов.

ПИК

Коментари

Още от последните новини