Продължава изострянето на тона между Русия и Запада

Продължава изострянето на тона между Русия и Запада  - E-Burgas.com

     Владимир Путин нареди да започне подготовка за учения на ракетните формирования на Южния военен окръг, Въздушно-космическите сили и ВМС. Руската армия ще тренира използването на нестратегическо ядрено оръжие.

 

Президентският говорител Дмитрий Песков каза, че обявените учения са свързани с „безпрецедентен кръг от напрежение“ в украинския конфликт.

 

„Ако питате за какви изказвания говорим, това са думите на Макрон, шефа на британското външно министерство и на американците. Намерения за изпращане на войници от НАТО. Това е безпрецедентен кръг от напрежение, който изисква специално внимание и специални мерки“, каза той.

 

     Русия предупреди британския посланик Кейси, че всички военни съоръжения на Лондон в Украйна и извън нея могат да бъдат отговор на атаки на руска територия от британски оръжия.

 

      Също днес френският посланик Пиер Леви беше извикан в руското външно министерство. Бяха му очертани основните оценки за деструктивната и провокативна линия на Париж, водеща до по-нататъшна ескалация на конфликта. Министерството също така подчертава, че опитите на френските власти да създадат някаква „стратегическа несигурност“ за Русия с безотговорните си изявления за възможното изпращане на западни военни контингенти в Украйна са обречени на провал.

Коментари

Още от последните новини