Искат светлина и камери в зоната за кучета в „Меден рудник”

Искат светлина и камери в зоната за кучета в „Меден рудник” - E-Burgas.com

Собствениците на домашни любимци твърдят, че две кучета са отровени по време на разходка именно там

Ще бъдат ли монтирани осветителни тела и камери в заграждението за кучета в ж.к. „Меден рудник”? Това е въпросът, който съветниците от ГЕРБ Калояна Живкова и Пеньо Мечков са внесли в Общински съвет – Бургас.

Те припомнят, че общината обособи заградена зона за разхождане на кучета в най-големия комплекс, в близост до районното кметство. Това действие, от страна на местната управа, улесни собствениците на домашни любимци и подобри хигиената на района. 

„В приемния ни ден, като общински съветници, ни потърсиха стопани на кучета от комплекса, които ни информираха, че след вандалски акт е изкъртена входната врата на съоръжението, също така неизвестни са поливали мястото с горивно масло”, пишат Живкова и Мечков.

Те допълват, че в района на площадката няма осветление и вечер използването на ограденото пространство е затруднено. Собствениците на домашни любимци твърдят, че две кучета са отровени по време на разходка именно там.
Предвид изброените по-горе факти към момента голяма част от жителите на „Меден рудник” не използват заграждението, а разхождат кучетата в междублоковите пространства, където играят деца. Разбираемо ситуацията води до конфликтни ситуации с родители.

Гражданите настояват Община Бургас да постави осветление и камери в района на определеното за кучета пространство. Според тях това ще служи като превенция за следващи вандалски актове и ще върне равновесието между собственици на кучета и техните съграждани от най-големия бургаски комплекс. 
 

Коментари

Още от последните новини