Инж. Петър Кънев участва в заседания на ПАЧИС в Ростов на Дон

Инж. Петър Кънев участва в заседания на ПАЧИС в Ростов на Дон - E-Burgas.com

Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото Народно събрание инж. Петър Кънев, участва в редовни заседания на Правния комитет и на Комитета по културно-образователни и социални въпроси към Асамблеята. Форумите се проведоха в руския град Ростов на Дон.

Инж. Петър Кънев, който е ръководител на българската делегация в ПАЧИС, изнесе доклади по време на двете заседания.

Обсъдена бе темата: „25 години ПАЧИС-възможности за разширяване на парламентарното сътрудничество“ .

“И двете заседания на Комитетите бяха доста инфарктни. Тъй като първо бяха обсъждани документите за Генералната Асамблея в Киев, която ще се проведе в края на месец ноември. За пръв път в двадесет и пет годишната история на ПАЧИС, страната-домакин не е поканила страна-членка. В случая Украйна отказа да покани Русия за присъствие“, разказа след завръщането си в България инж. Петър Кънев.

„По време на дискусиите имаше доста деликатни моменти, свързани с отношенията Русия-Украйна-Армения-Грузия. На този етап декларацията за двадесет и пет годишнината беше приета. Очаквам, че големите дебати ще бъдат на самото заседание в Киев“, коментира още вицепрезидентът на ПАЧИС.

По думите му много важно по време на форумите е било провеждането на избори за председатели на двата комитета.

„За председател на Правния комитет беше избран ръководителят на руската делегация, а за председател на Социалния съвет беше избран ръководителя на турската делегация. Беше потвърдено преизбирането на Красимир Велчев от България за председател на Икономическия комитет,“ информира инж. Петър Кънев.

Коментари

Още от последните новини