И омбудсманът пледира полицейските насилници да бъдат наказани

И омбудсманът пледира полицейските насилници да бъдат наказани - E-Burgas.com

„Още миналата година бях сезирана със сигнали. Екип на омбудсмана извърши проверка. Беше установено, че има насилие, което е видно и от кадрите, които вече видяхме. Бяха посетени в „Пирогов” част от битите хора. Изпратих сигнал до министъра на вътрешните работи да бъде извършена адекватна проверка”. Това заяви в студиото пред NOVA омбудсманът Диана Ковачева в отговор на въпрос дали някой е защитил правата на пострадалите по време на протестите от миналата година.

По думите ѝ силовият министър официално е отговорил, че по случаите с полицейско насилие има образувани дисциплинарни производства и информацията е изпратена до прокуратурата.

„Получих информация, че действително е имало полицаи с боксове и заплашителни емблеми. Но няма данни какви са били тези хора. Емблемите не са част от полицейските униформи. Кадрите, които видяхме, са шокиращи. Държавата има позитивно задължение да разследва обективно и да установи кои са извършителите и да ги накаже”, категорична е Ковачева.

Свързани статии
Младен Маринов ще съди всеки, който твърди, че е укривал данни за престъпление Прокуратурата взе боя под колоните на МС под специален надзор (Видео)
Тагове
полицейско насилие
Коментари

Още от последните новини