Хванаха тарашач на къщи, страшилище в няколко села в Бургаско

Хванаха тарашач на къщи, страшилище в няколко села в Бургаско - E-Burgas.com
Архив БНР

Полицаи от управлението в Средец задържаха криминално проявен и осъждан 37-годишен мъж от карнобатското село Черково, изтормозил две села с взломни кражби. Задържаният е обирал домове в община Средец и село Проход. Установено е, че същият е извършил следните престъпления:

- на 28/29.11.2018 год., чрез взломяване на входната врата проникнал в магазин за хранителни стоки, разположен в Средец, откъдето откраднал 190 кутии цигари от различни марки 

- за времето от 01.03.т.г. до 09.03.т.г., чрез взломяване на прозорец проникнал в частна къща в с. Вълчаново, собственост на 65 годишна бургазлийка, но не извършил кражба

- на 16/17.03.т.г. проникнал в частна къща в с. Дебелт, обитаван от 49 годишен мъж, откъдето откраднал портфейл с лични документи и дебитна карта, ръчен часовник, чифт маратонки, златна халка с тегло около 3 грама и сумата от 1 000 лв.

37 годишния мъж направил пълни самопризнания. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на задържания продължава от служители на Районно управление – Средец.

Коментари

Още от последните новини