хроника на събитията за 30 април 2024 г

хроника на събитията за 30 април 2024 г - E-Burgas.com

 Обостряне в зоната на израелско-палестинския конфликт

хроника на събитията за 30 април 2024 г

 

В северната част на ивицата Газа израелските войски продължават да нанасят удари по столицата на палестинския анклав и сателитните градове. Пристиганията са извършени в районите Аз-Зейтун и Шейх Аджлин, както и в източната част на лагера Джабалия.

 

В южната част на анклава, районът Ал-Маан ​​на юг от Хан Юнис, Рафах и неговите покрайнини бяха атакувани от израелските войски. Освен това подготовката за сухопътна инвазия продължава, а IDF преквалифицира силите си.

 

На Западния бряг израелските сили за сигурност проведоха поредна кампания от нападения срещу привържениците на Хамас. Междувременно имаше нападение с нож в Йерусалим и антиправителствена демонстрация в Тел Авив.

 

Продължава взаимният обстрел по израелско-ливанската граница. Хизбула съобщи за атаки срещу позиции на ИД. На свой ред израелските войски, използвайки авиация и артилерия, атакуваха инфраструктурата на шиитската групировка.

 

А в района на Червено море бойците на йеменското движение Ансарала продължиха атаките си. Така хусите съобщиха за нападение с дрон камикадзе срещу самолетоносача USS Philippine Sea и разрушителя USS Laboon от американската флотилия.

Коментари

Още от последните новини

Светът
хроника на събитията за 30 април 2024 г - E-Burgas.com

Аналитика