Хиляди полицаи бдят над пътищата по празниците

Хиляди полицаи бдят над пътищата по празниците  - E-Burgas.com
Архив Dariknews.bg

Повече от 3 600 полицаи се грижат за реда по пътищата на цялата страна. Това каза за БНР инсп. Чавдар Кочев от отдел "Пътна полиция". Той посочи, че на много места има мъгли и видимостта е ограничена и призова шофьорите да бъдат внимателни.

Очаква се днес движението по основните пътища в страната да бъде натоварено преди поредицата почивни дни за предстоящите коледни празници. От МВР увериха, че са предприети всички мерки за улесняване на трафика, а екипи на пътната полиция ще следят за нарушения от страна на водачите. До 11 часа днес в сила ще е забраната за движение на автомобили над 12 тона по основните пътища в страната.

От Гранична полиция съобщиха, че по всички пунктове са предприети мерки за обработване документите на пътуващите.

Заради  проблем с електрозахранването на гръцка територия тази сутрин трафикът на ГКПП Кулата е бил временно затруднен.  Към момента движението е нормализирано. Повече са автомобилите на вход към България , но обработката на документи и товари  се извършва  бързо, заявиха от „Гранична полиция“. 

Пътищата в област Благоевград са проходими и няма въведени ограничения. Преди обяд гъста мъгла е затруднявала движението  по автомагистрала „Струма“ от Сандански со Кресна и по главен път Е-79 до Благоевград. Автомобилният трафик е нормален за почивните дни, казаха от Областно пътно управление Благоевград. 

Засилено е полицейското присъ ствие по основните пътни артерии в района.

Трима души са загинали, а други 21 са ранени при станалите 22 тежки катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщи пресцентърът на МВР.

От там уточняват, че само на територията на столицата са станали пет тежки пътнотранспортни произшествия, при които един човек е загинал, а други четирима са ранени. По-леките пътни инциденти в София са 31.

Коментари

Още от последните новини