Хиляди глоби при поредната акция "Скорост" в страната

Хиляди глоби при поредната акция
БГНЕС

Ясни са резултатите от приключилия 24-часов маратон за контрол на скоростта, показа bTV.

12 159 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на акцията, проведена от полунощ на 20 април до 24 ч. на 21 април. Засилени проверки ще има до края на тази неделя, 25 април.

У нас в операцията са били ангажирани 227 екипа, разположени на 402 точки за контрол.

Най-много нарушения са констатирани от екипите на СДВР - 3655 случая, на ОДМВР-Пловдив -1282 и на ОДМВР-Пазарджик - 635.

В календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция е заложено два пъти в годината да се провеждат операции за контрол на скороспа. Причината за това е фактът, че несъобразената скорост остава една от основните причини за по- голямата част от настъпилите пътнотранспортните произшествия.

Изготвените анализи показват, че през 2020 г. у нас при несъобразена скорост са настьпили най-много тежки пътнотранспортни инциденти с най-голям брой загинали и с най-много ранени.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Акция в столицата срещу компания за криптовалута Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник "Българската Коледа" събра над 2,7 млн. лева до момента
Тагове
скорост акция кат
Коментари

Още от последните новини