Хиляди глоби при поредната акция "Скорост" в страната

Хиляди глоби при поредната акция
БГНЕС

Ясни са резултатите от приключилия 24-часов маратон за контрол на скоростта, показа bTV.

12 159 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на акцията, проведена от полунощ на 20 април до 24 ч. на 21 април. Засилени проверки ще има до края на тази неделя, 25 април.

У нас в операцията са били ангажирани 227 екипа, разположени на 402 точки за контрол.

Най-много нарушения са констатирани от екипите на СДВР - 3655 случая, на ОДМВР-Пловдив -1282 и на ОДМВР-Пазарджик - 635.

В календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция е заложено два пъти в годината да се провеждат операции за контрол на скороспа. Причината за това е фактът, че несъобразената скорост остава една от основните причини за по- голямата част от настъпилите пътнотранспортните произшествия.

Изготвените анализи показват, че през 2020 г. у нас при несъобразена скорост са настьпили най-много тежки пътнотранспортни инциденти с най-голям брой загинали и с най-много ранени.

Свързани статии
Акция на "Пътна полиция" срещу пияни и дрогирачни водачи в цялата страна Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна ТИР катастрофира между Зимница и Карнобат Турски пилот пострада тежко на Рали Сливен Мъж загина, а жена е ранена в тежка катастрофа на "Тракия" Автомобилен експерт: На камерата всички намалят и създават тапа, след което дават газ и правят катастрофи Черен уикенд: Четирима загинаха в катастрофа на пътя София - Варна, двама са в тежко състояние Ясен е виновникът за снощната катастрофа, разследват защо е навлязъл в насрещното Мъж загина при тежка катастрофа край Бургас, още трима се борят за живота си Тежка катастрофа между тирове на пътя София - Бургас
Тагове
скорост акция кат
Коментари

Още от последните новини