Хантавирус се появи в Китай, починал е един човек

Хантавирус се появи в Китай, починал е един човек - E-Burgas.com

Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е връщал на работа в провинция Шандун с автобус в понеделник, предава БНР.

Той е бил тестван позитивно за хантавирус. Останалите 32-ма души в автобуса също са били тествани и резултатите все още не са известни.

Хантавирусите (Hantavirus) са род РНК вируси, които принадлежат към семейство Binyaviridae. Вирусът се разпространява посредством вектор гризачи, което го прави уникален в своето семейство, и може да причини разнообразни болестни синдроми при хората по целия свят, предава "Дарик".

Междувременно общият брой на заразените в Китай с коронавируса COVID-19 достигна 81 171, като през последните 24 часа са регистрирани 78 нови случая. Броят на смъртните случаи пък се увеличи със 7 и достигна 3 277.

Националната здравна комисия на страната (NHC) посочи, че в китайската провинция Хубей, от където тръгна заразата с коронавирус, е отчете само един случай през последните 24 часа.

Здравната комисия в китайската провинция Хубей обяви, че ограниченията за пътуване в и извън района ще бъдат премахнати на 25 март, тъй като през последните няколко седмици има рязко намаляване на броя на инфекции.

Отмяната на ограниченията в района обаче изключват град Ухан, откъдето произхожда смъртоносният коронавирус, като градът ще трябва да остане в режим на карантина до 8 април.

Свързани статии
Почти 373 хиляди души са заразените с коронавирус в света Втори ден без коронавирус в Ухан Жертвите на коронавируса вече са над 7000 Пристанищните работници в Бургас били максимално предпазени от китайския екипаж
Тагове
хантавирус Китай
Коментари

Още от последните новини