Грижата за Очите струва близо 24 хиляди лева

Как се лекува пациент със славата на Митьо Очите, който след престрелката в Слънчев бряг е вече седмица с опасност за живота в отделението по Реанимация на Бургаската болница.

От миналата сряда вечерта до днес лечението му струва на близо 24 хил. лв., информира Нова ТВ. Лекарите от отделението по реанимация са категорични, че грижите, които полагат за Митьо Очите, са същите, каквито получава и всеки друг пациент на отделението.

За лекарите от отделението по Реанимация в болницата в Бургас няма значение дали лекуват обикновен пациент или най-големия наркобос по Южното Черноморие.

„Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив – оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес.

Иначе поведението ни е абсолютно същото, каквото е при всеки пациент. Ние сме имали подобни пациенти, с много по-тежки наранявания, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност“, коментира д-р Здравка Инджова.

По данни на болницата до понеделник лечението на Димитър Желязков струва 21 890 лв. За вторник разходите са още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът е 2300 лв., като за пациента са използвани 7 опаковки.

Според лекарите,

непосредствената опасност за живота му е отминала.

Важен фактор за това се е оказал здравият организъм на Митьо Очите. До часове лекарите ще направят опит да върнат пациента към самостоятелно дишане и в съзнание.

По думите на медиците на Желязков му предстои дълъг период на възстановяване. /Vesti.bg

Снимка: razkritia.com

Коментари

Още новини