Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл

Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл - E-Burgas.com

Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл - [email protected]. Това стана ясно от публикация на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Костадинов в профила му във Facebook. 

На този имейл всеки вече може да подава сигнали за липсващи лекарства, пише Ангелов.

„Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от Комисията по здравеопазване ще четем и ще реагираме, за да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи. Сигурен съм, че тази комуникация ще накара институциите и регулаторите да заработят по-бързо и във ваша полза“, призова Ангелов.

Той отправи апел и към собствениците на аптеки и работещите в тях да подават информация за липса на медикаменти при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би възпрепятствало някоя аптека да изпълни предписанието на лекаря.

На 15 септември пред журналисти в парламента Ангелов обяви, че е информирал прокуратурата, която да извърши проверка дали в справката на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за анализа на причините за недостиг на медикаменти в страната, има данни за престъпление. Ангелов припомни, че на 17 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи и до ДАНС във връзка с първата справка, която от здравната комисия са получили от министъра на здравеопазването за липсващите лекарства на територията на Република България. Той припомни, че според решение на здравната комисия в парламента министърът е задължен всяка седмица да изпраща на депутатите информация за липсващите медикаменти на територията на страната.

Коментари

Още от последните новини