Градски легенди: Деца търсят духове, тайни стаи и морга с трупове в Немската болница (видео) 

Изоставената сграда в центъра на Бургас привлича десетки хлапета, които снимат хорър клипчета с приятелите си

Десетки външни лица продължават да влизат ежедневно в изоставената сграда на Немската болница в центъра на Бургас. Противно на очаквания обаче не става въпрос за клошари и наркомани, а предимно за ученици, които са водени от градски легенди за духове, тайни стаи и зловеща морга, в която дори имало трупове. Въпреки, че би трябвало да остават разочаровани от разрухата и мръсотията, оставена там от десетки клошари, децата не спират да фантазират и да украсяват историите си. 

През последние месеци youtube е залят от клипчета, заснети от деца и тийнейджъри, които проникват в изоставената сграда в търсене на зловещи приключения. Самите видеа пък набират огромна популярност, като основната публика отново е детска.

Трендът обаче е повече от опасен, тъй като старата сграда се руши, в нея има прогнили стълбища, пропаднали тавани и необезопасени асансьорни шахти. Преди години входът към бившата болница беше запечатан, а вратата на оградата бе заключена с катинар. Децата обаче са намерили алтернативен път и влизат през дупка в оградата и един от прозорците на първия етаж. След това се необезпокоявано се отправят на изследователска мисия по коридорите на болницата, където разказват страшни истории. Обикновено децата твърдят, че те или някой техен познат се е натъквал на духове, трупове и други зловещи находки. В едно от клипчетата пък се вижда, как авторите се срещат с бездомник, на когото купуват храна. Други деца пък са снимали как чупят стена в една от стаите, като за тяхно щастие до инцидент не се стига. Останалите видеа може да видите тук. 

В същото време старата сграда очаква своя ремонт, за да се превърне в библиотека и културно средище на града. Снимките под статията са на e-Burgas.com и са направени в петък при наша проверка, при която се натъкнахме на двама ученици, които признаха, че влизат в бившата болница за пети или шести път. Екипът ни призовава община Бургас да обезопаси оградата и дупката в прозореца на изоставената сграда, преди да се е стигнало до някой по-сериозен инцидент. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини