Георги Димитров: Само по въздух можем да достигнем всяка точка в Карнобат

Георги Димитров: Само по въздух можем да достигнем всяка точка в Карнобат - E-Burgas.com

Кметът на община Карнобат потвърди, че в Карнобат е извършена дезинфекция по въздух с цел да бъде рапрозстранено разпространението на COVID-19. Той се обърна към карнобатлии, като разсея всички конспиратавни теории през последните 24 часа, затова дали препаратът не е безопасен за хората и дали изобщо е свързан с дезинфекцията. По думите му дезинфекцията от въздух е станала възможна с подкрепата на местната общност и бизнеса.

Скъпи съграждани, ще отговоря на вашите въпроси и коментари, относно дезинфекцията от въздух, която извършихме в Карнобат с думите на проф. д-р Мутафчийски: „Епидемията върви с небивала ярост в Западна Европа. Развитието в Италия ни подтикна да бъдем бързи, да изглеждаме дори прекомерни в мерките си. Ние сме готови да носим тази отговорност пред обществото

И аз, в качеството си на кмет на община Карнобат, съм длъжен да предприема всички мерки, които биха предпазили жителите на община Карнобат.

Три последователни дни дезинфекцирахме улици,паркове, градинки, площадки, обществени пространства. Пръскахме с препоръчаните дезинфектанти в сгради, дворни пространства.

Единственият начин, за да достигнем до всяка точка от Карнобат бе именно от въздух. Използваният препарат има Вирусоцидно, Бактерицидно, Фунгицидно, Микобактерицидно действие. Подходящ е за всички видове повърхности и предмети. Не е опасен за хора, насекоми, растения и животни. За пръскането сме информирали областния управител и РЗИ.

Преди Националния щаб, на местно ниво наложихме забрана за посещения на обществени места – паркове, детски и спортни площадки…

В условия на извънредно положение всеки Кмет, като Началник на общинския кризисен щаб, с подкрепата на неговите членове взема ключови решения - как да действа на местно ниво. Прави това, което е според възможностите и силите му. Едни дезинфекцират с гръбни пръскачки, други с пикапи…Ние извършихме дезинфекцията от въздух, защото имаме подкрепата на местната общност- в лицето на земеделските производители, бизнеса.

Ще завърша с думите на президента Радев:”Никоя битка не е спечелена със страх, а с действия”.

Коментари

Още от последните новини