Гърция спешно връща Covid ограничения

Гърция спешно връща Covid ограничения - E-Burgas.com

В Гърция само за ден броят на заразените с коронавирус нарасна с 1000 души. Властите обмислят връщане на част от ограниченията. Не се предвижда затваряне на граници и въвеждане на пълна карантина, а по-строг контрол върху действащия в момента здравен протокол, съобщават от министерството на туризма.

Правителството в Атина спешно връща част от ограничителните мерки поради рязко покачване на случаите на заразени с коронавирус. От утре дискотеки, ресторанти и барове ще работят с намален брой клиенти, съобразно местата за сядане в заведенията. Лекарите виждат причината за високия брой заразени в събирането на много хора в нощните заведения без дистанция и маски. Няма информация за заразени чужденци.

Правителството обсъжда също носенето на маски на открито в рискови райони.

От днес по призив на партиите депутатите от области с нисък процент на ваксинирани се включват в агитацията. Това се случва само ден след като кметове и свещеници започнаха да агитират хората да си поставят ваксина.

В очакване правителството да въведе ограничителни мерки срещу коронавируса от опозицията поискаха председателят на парламента да провери сертификатите на депутатите. „Неваксинираните нямат моралното право да гласуват връщане на мерките“, се посочва в декларацията.

Коментари

Още от последните новини