ФК "Локомотив" Бургас иска на концесия спортна площадка в "Меден рудник"

ФК

ФК "Локомотив" Бургас заяви инвестиционно намерение за откриване на процедура за отдаване на концесия на спортна площадка в Зона Б на к-с "Меден рудник" от 30 години с писмо до Общински съвет - Бургас.

До този момент футболният клуб ползва физкултурния салон в ОУ “Елин Пелин" в същия комплекс, в който тренират 30 деца от първи до четвърти клас, както и спортната площадка в ж.к. “Изгрев”, като на нея тренират 25 деца на възраст от 13 до 15 години. 

"Желанието ни е тези деца да бъдат тренирани и да усъвършенстват своите футболни качества, да участват в първенствата и турнирите на БФС, да изградим от тях елитни спортисти, но без подходяща материална база това е много трудно осъществимо." пише председателят на УС на клуба Костадин Джамбазов до Общински съвет. 

 ФК "Локомотив" Бургас е създаден през 2015 г. В клуба тренират около 120 деца, като имаме амбицията те да получават най-добрата професионална подготовка от квалифицирани треньори. Клубът работи по програма на ФИФА и УЕФА за развитие на подрастващите деца, която включва изправителна и лечебна гимнастика, придобиване на технически умения, усъвършенстване на физическите възможности и социализация и интеграция на децата извън семейната обстановка.

Програмата на клуба работи в подкрепа на борбата срещу болести като затлъстяване, гръбначни изкривявания и занижена двигателна култура на децата. Тренировъчният процес е фокусиран върху усвояване и развитие на технически умения, бързина, контакт между играчите на терена. Целта ни е изграждане на комплексни футболисти, с богати технически умения, психологически качества и бързина. Чрез редовни занимания по футбол спомагаме да се продължи футболното развитие на децата, включително в професионалните футболни клубове.

Искането на футболния клуб ще бъде разгледано от постоянните комисии по "Икономика и инвестиционни политики", "Спорт, деца и младежки дейности" и "Общинска собственост, общински предприятия и дружества". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини