Европа предупреждава за нова вълна мигранти

Европа предупреждава за нова вълна мигранти - E-Burgas.com

Европейската агенция за защита на границите „Фронтекс" предупреждава за нова вълна от мигранти и бежанци на границата между Турция и Гърция, съобщи германският „Ди Велт", позовавайки се на вътрешен, поверителен доклад за настоящата ситуация и цитиран от cross,bg.

"След като бъдат премахнати ограниченията заради коронавируса, ще има масово придвижване на мигранти към турско-гръцката граница", се казва в документа на „Фронтекс".

Европейската агенция изтъква, че пандемията е попречила на гръцкото правителство да приложи плана си за значително укрепване на полицията около река Марица.

"Планираното разполагане на допълнителни 400 полицейски служители в региона около Марица се забави заради вируса", казва „Фронтекс".

В документа се посочва още, че в края на февруари и началото на март хиляди мигранти са се опитали да преминат турско-гръцката граница.

Свързани статии
Върнаха бедстващите мигранти край Резово обратно в Турция Задържаха глухоням трафикант, прекарал 10 сирийци през Бургас Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница Заловиха група мигранти след гонка с полицията в Бургас И армията се включва в охраната на границата с Турция Бургаската прокуратура погна кмет за трафик на сирийци Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново Дрогиран и без книжка блъсна микробус с 34 афганистанци край Ясна поляна МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева
Тагове
мигранти бежанци граница фронтекс
Коментари

Още от последните новини