Европа предупреждава за нова вълна мигранти

Европа предупреждава за нова вълна мигранти - E-Burgas.com

Европейската агенция за защита на границите „Фронтекс" предупреждава за нова вълна от мигранти и бежанци на границата между Турция и Гърция, съобщи германският „Ди Велт", позовавайки се на вътрешен, поверителен доклад за настоящата ситуация и цитиран от cross,bg.

"След като бъдат премахнати ограниченията заради коронавируса, ще има масово придвижване на мигранти към турско-гръцката граница", се казва в документа на „Фронтекс".

Европейската агенция изтъква, че пандемията е попречила на гръцкото правителство да приложи плана си за значително укрепване на полицията около река Марица.

"Планираното разполагане на допълнителни 400 полицейски служители в региона около Марица се забави заради вируса", казва „Фронтекс".

В документа се посочва още, че в края на февруари и началото на март хиляди мигранти са се опитали да преминат турско-гръцката граница.

Свързани статии
Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Най-тежката мярка се стовари върху каналджия край Русокастро Каналджия в карнобатско село удари на камък в опит да прекара мигранти Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Хванаха българин в Турция, превозвал нелегални мигранти Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест
Тагове
мигранти бежанци граница фронтекс
Коментари

Още от последните новини