Ето как върви ремонтът на входа на Бургас, министър Нанков: Хвърлили сме 100 млн. лв. за пътищата тук (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ето как върви ремонтът на входа на Бургас, министър Нанков: Хвърлили сме 100 млн. лв. за пътищата тук (СНИМКИ и ВИДЕО) - E-Burgas.com

Идеята за нови скоростни четирилентови пътища между всички бургаски общини получи зелена светлина

Ремонтът на пътя на входа на града, между Бургас и Ветрен днес ври и кипи, особено при посещението на регионалния министър Николай Нанков. Днес той, заедно с бургаски депутати и кмета на община Бургас Димитър Николов, инспектират ремонтните дейности по пътищата в региона.

Въпросните 8 км, между Бургас и Ветрен, в района на магазин „Джъмбо“ ще приключат след около 35-40 дена, точно преди началото на активния сезон, обеща министърът. Приоритет, обаче остава транзитният трафик да бъде изнесен от град Несебър в посока Бургас, т.е. изграждането на т.нар. северна дъга на Бургас. Там предстои да бъде стартирана тръжната процедура и ако няма обжалване, строителството ще започне есента.

Относно обхода между Ахелой и Поморие, където Министерството на регионалното развитие и благоустройството, налива 45 млн. лв., там се работи по график и до 15 юни трябва да са приключили с всички дейности – асфалтови, обезопасяване, мантинели, маркировки, пътни знаци и табели.  

„В момента отчуждаваме 22 жалби, така че чакаме да приключим с тях – или със съдебно решение, или със споразумение със собствениците на имотите. Колкото по-бързо приключат тези процедури, толкова по-бързо ще започнем, там вече имаме избран изпълнител още от 2016. Хубавото е, че 95% от трасето няма да съвпада със сегашния път, така че може да започнем да работим и в рамките на летния сезон без да утежняваме трафика. Целта ни е до началото на следващия туристически сезон, заедно с обхода на Поморие да сме приключили с целия скоростен път на север от Бургас и остава само да изградим северната дъга, за която също ще бъде осигурен държавен бюджет. Над 97 млн лв. за 2,5 години сме осигурили за пътищата в Бургас и региона. Поели сме ангажименти за всички отсечки в Бургаско“, коментира Нанков.

Той обяви, че Бургас е най-добрата община като бенeфициент, край морето отдавна са изпълнени повечето проекти, докато други общини още не са стартирали. „За бързите общини ще има бонуси, а за тези, които изостават съответно няма“, лаконичен бе той.

Нанков обяви официално, че идеята за нови четирилентови скоростни пътища между всички бургаски общини ще получи зелена светлина и ще бъде реализирана, дори се обсъждат подробностите с вицепремиера Томислав Дончев.

Видео
Галерия
Коментари

Още от последните новини