Ето как върви ремонтът на НХК (Снимки)

Ето как върви ремонтът на НХК (Снимки) - E-Burgas.com

Ремонтните дейности в Дома на нефтохимика продължават и сградата постепенно се превръща в модерен културен център, съобщават от община Бургас.

Фасадата на сградата е изцяло обновена с ефектно остъкление, което ще придава напълно различен облик на културния дом.

Промени са извършени и във вътрешната част. Зрителната зала е обзаведена с нови седалки, положена е нова настилка на пода. Сцената също е ремонтирана, а специален механизъм позволява тя да се върти при смяна на декорите и изпълнителите. Ново осветление и озвучаване ще създават още по-добра атмосфера при провеждането на събития, представления и концерти.

Вече е завършена надстройката на сградата, като са обособени няколко нови зали. Съществуващите помещения са обновени и пригодени за практикуването на изобразително и приложно изкуство, музикални репетиции, зали за танци и други прояви.

В новия си вид сградата на Дома на нефтохимика ще е пригодена и за хора в неравностойно положение. За осигуряването на удобен достъп са монтирани специализирани асансьори и пасарелки, обособени специални места в зрителната зала, както и санитарни възли.

В процес на изпълнение е вертикалната планировка. Подменена е настилката във вътрешния двор на културния център и в него е монтирана нова сцена за провеждането на представления.

Сградата на НХК се обновява по проект "Реконструкция, ремонт и обновяване, внедряване на мерки за енергийна ефективност в Културен дом на Лукойл Нефтохим" се реализира чрез комбинирана подкрепа на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, финансов инструмент "Фонд за устойчиви градове" и собствен принос на Община Бургас.

Галерия
Свързани статии
Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник Правят ремонт на площад в Созопол Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Затварят част от ул. "Шейново" утре Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено Затварят за месец и част от "Шейново"
Тагове
ремонт сграда нхк
Коментари

Още от последните новини