Елате на уникален концерт на едни от най-добрите пианистка и цигуларка в света - на 7.10 в Бургас

Елате на уникален концерт на едни от най-добрите пианистка и цигуларка в света - на 7.10 в Бургас - E-Burgas.com

Fusion Passion ви дава идеален повод да отскочите до морския град уикенда


Абсолютно уникалният концерт на годината за България предстои в събота, 7 октомври 2023 г. в Бургас. На сцената в Културен дом НХК ще излязат едни от най-добрите музикантки от световната класическа сцена - пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч. Гостуването им заедно за общ спектакъл е първо за нашата страна и е идеален повод да си подарите морски уикенд и да се насладите не само на хубавото време, но и на класна разкошна музика.

Двете даровити дами свирят от най-ранна възраст, имат зашеметяващи кариери и са истинска сензация навсякъде. Концертират с най-добрите диригенти и оркестри и са многократно награждавани. Имената им сами по себе си са изключително привлекателни за взискателната публика по света, която веднага изпълва залите заради тях, защото ги асоциира с разкошни концерти, радост за всеки ценител на великолепната музика. 

За своите постижения в област "Изкуство и култура", преди броени дни българката Донка Ангъчева бе отличена като "Жена на годината" на Австрия от Look business awards. Освен виртуозна пианистка, даровитата дама, част от супер престижната селекция Bösendorfer Artist, е съпруга, майка на две деца и жена предприемач, създател на инициативата Die Kunst in Österreich lebt weiter ("Изкуството в Австрия продължава да живее"), вдъхнала живот на музикалната сцена по време на застоя и продължаваща да е много популярна и днес.

Лидия Байч от своя страна е свирила по цял свят с най-добрите симфоници, изнася концерти с великолепни оперни изпълнители и работи с различни асоциации и фондации за насърчаване на млади музиканти и помага за учредяването  на стипендии в тяхна подкрепа. Всичко това, докато е и професор във Виенския университет за музика и изкуство. Свири на цигулка, изработена от Жан Батист Вийом през 1860.

На общия си концерт в Бургас Fusion Passion, двете прекрасни изпълнителки ще поднесат на публиката изпълнения на произведения на норвежкия композитор, пианист и диригент Едвард Григ; на австрийски композитор и един от най-забележителните цигулари на ХХ-ти век Фридрих-Макс „Фриц“ Крайслер и на Астор Пиацола, познат за публиката като "El Gran Ástor" или Великият Астор - човекът, качил тангото на концертната и оперната сцена в Аржентина.

В събота 7 октомври 2023 г., Бургас ви очаква на едно ексклузивно за България събитие, което ще събере на обща сцена две дами – световна сензация - пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч. Не пропускайте да чуете изключителните им изпълнения, звучали в най-престижните концертни зали в света, този път – на морето. Идеален повод, за прекрасен уикенд в последните топли слънчеви дни.

Концертът Fusion Passion е част от VI Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест с организатор Гранд хотел и СПА Приморец. 
Билетите за събитието са в продажба на каса "Часовника", Бургас като можете да направите резервация и да получите повече информация на тел. 0894 898 098.

Два дни по-рано, на 5 октомври 2023 г. (четвъртък) от 18 ч. с вход свободен в "Приморец" ще бъде показана биографичната лента "Appassionata" на Георги Тошев, посветена на българското участие в концерта – пианистката Донка Ангъчева
 

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
Приморец
Коментари

Още от последните новини