Два плажа по Черноморието си търсят стопани

Два плажа по Черноморието си търсят стопани  - E-Burgas.com

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за част от морски плаж "Добруджа - юг" в община Шабла и за част от морски плаж "Панорама- юг" в община Варна. Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, пише Dnes.bg.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 15 години, като срокът е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Относно морски плаж "Добруджа - юг" размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение, е 6 498,87 лева без ДДС, а относно морски плаж "Панорама- юг" - 54 853,66 лева без ДДС.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
плаж концесия море
Коментари

Още от последните новини