Довършват новата малка спортна зала в село Изворище

Довършват новата малка спортна зала в село Изворище - E-Burgas.com

Конструктивно е готова новата сграда в село Изворище, по-голямата част от която представлява многофункционална зала. Заедно с необходимите обслужващи помещения, тя ще задоволи потребностите на местните жители от обществено пространство за събрания, физическа активност, тържества.

Сградата, построена от Община Бургас, е на един етаж, със скатен покрив, а пред нея е оформено входно пространство. Площта й е 182 кв. м. Входът отвежда в просторно фоайе, от което са достъпни основната зала, склад, тоалетна за хора с увреждания и две съблекални, всяка от тях с умивалня, тоалетна и душ - за жени и за мъже. Залата е с размери 10 на 10 метра и височина 4 метра. Предвидена е възможност след работно време и при отпаднала необходимост от други дейности в нея, тя да се използва за спорт - борба и вдигане на тежести. В залата ще бъде обособена зона за фитнес уреди с площ от 20 кв. м.

Функционалността на новата сграда е замислена така, че да я ползват и младите, които в Изворище никак не са малко, и по-възрастните жители на бургаското село.

Коментари

Още от последните новини