Доктор Сун: Бургас е пример за иновации в образованието

Доктор Сун: Бургас е пример за иновации в образованието - E-Burgas.com

Световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание, вече е в Бургас. Той ще проведе обучение на бургаски деца от четири училища.

Днес Доктор Сун се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Двамата обсъдиха различни въпроси, свързани с образованието. Николов представи приоритетите на Община Бургас в тази сфера и прилаганите иновативни методи на преподаване и обучение в бургаските училища. На срещата присъства и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.

Доктор Вен Хсиен Сун сподели наблюденията си върху последните тенденции в сферата на обучението по математика, ролята на информационните технологии и използването на различни модели в разработването на изкуствения интелект.

В следващите дни доктор Сун ще е гост на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" и Професионалната гимназия по механотехника и електроника, в които ще изнесе лекции за ученици и учители.

Коментари

Още от последните новини