Доброволци ще помагат на социалните служби и на здравните заведения

Доброволци ще помагат на социалните служби и на здравните заведения - E-Burgas.com

Те ще бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво

Доброволци ще подпомагат дейността на здравните заведения и социалните служби. Те ще съдействат и на службите на реда и регионалните здравни инспекции, съобщават от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци. Те ще бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво. Това е станало ясно по време на среща между вицепремиера Томислав Дончев, министъра на труда и социалната политика Деница Сачева и председателя на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов, припомнят от министерството.

По време на дискусията, която се е състояла вчера в Министерския съвет, е било обсъдено взаимодействието между институциите в условията на извънредното положение. В срещата са участвали още министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, както и представители на БЧК и "Информационно обслужване" АД.

В информационната платформа ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". НСОРБ ще събере данните на записаните по общини желаещи да се включат като доброволци. В системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

НСОРБ поддържа данни за контактните телефони за заявка на храни и медикаменти от възрастни, самотно живеещи и трудно подвижни хора по общини, която се обновява ежедневно и е достъпна през сайтовете на сдружението на общините и на Министерството на труда и социалната политика.
 

Коментари

Още от последните новини